Gert Eilrich

  Forside  
  DR-Syd  
  Husbyggeri  
  Grækenland  
  USA  
  USA 2  
  Solvang - i lyd  
  Galleri  
  Haven  
  Kontakt  
  Arkiv  
  Webblog  
 
  Vejret i 2012
Øv - efterår igen!
Klamme russere!
Ryg - og tab 3 millioner kroner!!
Min store bagdel!
Facebook - så skete det!
Åh nej-nytårsforsæt!
Julen koster!
Skål!!!
Hva' taler du om?
Så blev det koldt!
En FED jul!
Ribe - ikke Esbjerg!
Svine-influenza!
Hurtige penge?
Aktier & øl
Husker du 70'erne?
Udsolgte varer
Sommerrejser
Dårlige julegaver
Hvorfor webblog?
Sommertid, øv!
Du søde jul
Mørk vinter
Gødningstid
Farlige lande
 
  Links  

 

Unge, der vælger at kvitte smøgerne, lever ikke bare 7-8 år længere, end hvis de fortsætter med at ryge - sætter de pengene i en pensionsordning, vil de ende med at få hele 3 millioner kroner mere i pension end deres rygende kollegaer.

Det viser en beregning, som pensionsselskabet Sampension har foretaget, skriver Søndagsavisen.

»Det er ingen tvivl om, at det godt for ens helbred at stoppe med at ryge. Det tror jeg alle er enige om. Men jeg tror, at det kommer som en overraskelse for mange, hvor stor en forskel, der egentlig er tale om, hvis man lægger cigaretterne på hylden og i stedet investerer i sin fremtid gennem sin pension. Ret beset er der tale om to vidt forskellige liv, man vil få som pensionist,« siger Hasse Jørgensen, administrerende direktør i Sampension.

De mange rare ekstra pensionspenge forudsætter, at man stopper som storryger som 25 årig. Storryger betyder her, at man ryger 20 cigaretter om dagen.

I beregningerne er prisen sat til 35 kroner om dagen, men i praksis sættes der 53 kroner ind på pensionen, fordi pensionsindbetalingerne kan trækkes fra i skat.  

Når gevinsten løber op i hele 3  millioner kroner, skyldes det to ting: For det første får eks-storrygeren ca. 10.000 kroner mere i pension om måneden, når de begge går på pension som 67 årige. Men dertil kommer, at eks-rygeren i gennemsnit lever 7,5 år længere.  Eks-rygeren får altså - i det her tilfælde, der bygger på en kontoransat HK'er - 27.100 kroner om måneden i 7,5 år, hvor hans rygende kollega for længst er død og begravet.

De 3 millioner kroner er et gennemsnit af kvinder og mænd. Ser man på kvinder og mænd hver for sig, vil unge kvindelige storrygere få mest ud af at kvitte smøgerne - helt op til 3,5 millioner mere i pension fra de fylder 67 år mod godt 2,5 millioner mere til mændene. Det skyldes at kvinder lever længere tid end mænd.

Men man skal ikke kun være storryger, for at det betaler sig at stoppe. Sampension har også set på, hvordan det ser ud, hvis man kun ryger det halve, altså 10 cigaretter om dagen.

Her er fortjenesten på ekstra 1,4 millioner kroner. Når det trods alt ikke er mere, skyldes det dels, at det beløb, der kan spares op er mindre,  og at en eks-ryger kun lever 3,5 år længere end en små-ryger.

Faktisk er det svært at finde argumenter for ikke at holde op.

»Vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis er dem, der ryger og drikker meget, der er de lykkeligste. Det er en misforståelse, at et langt liv sker på bekostning af et godt liv. De, der har rygerlunger, har ikke et godt liv,« siger Knud Juel, professor ved Statens Institut for Folkesundhed. 

Solvang
Solvang - Danmark i USA!
Måske højbed i haven i år?
Bliver det mon til et hus!
Yes - Nørretoft 17 i dag!
Foredrag!
Galleri
Lidt fotos fra 16 radio-år!
Græske feriesteder & tips
USA
USA - why I Love Her!