Gert Eilrich

  Forside  
  DR-Syd  
  Husbyggeri  
  Grækenland  
  USA  
 
  L.A. - I'm here!
It never rains i S.F.
Viva Las Vegas
Grand Canyon-5 min!
Why I Love Her!
USA - i lyd!
 
  USA 2  
  Solvang - i lyd  
  Galleri  
  Haven  
  Kontakt  
  Arkiv  
  Webblog  
  Links  

 

Rejsebrev 1

I'm here - Hollywood & Los Angeles watch out!

Kære Venner!

Livet er ikke det værste man har - med en bærbar computer ved poolen på Holiday Inn i Solvang.

Byen er virkelig speciel. Minder lidt om en eventyr-film fra Disney. Miniudgaver af Rundetårn (i øvrigt ikke så lille endda), Olsens Bageri, Ellens Pandekagehus og Julehuset kæmper om kap for at lokke turister til. Primært ældre amerikanere, der gerne vil prøve noget så pære-dansk som æbleskiver!Om aftenen forvandler byen sig til noget, der minder om "Den gamle by" i Århus ved juletid. Lys-rænker på alle træer og ved gadedammen midt i byen.

Det ER en virkelig speciel by!

Udenfor kan du se det ene store vin-sted efter det andet. Med gratis smagsprøver. 
Og bare 7 miles mod øst ligger Michael Jacksons Neverland.

Vi kørte derud i dag (og så en kæmpe-ørn på vej derud). Området er MEGET varmt og solrigt. Man kommer ikke længere end til porten ind til Neverland - men der begynder den rigtige underholdning så også først = masser af fans, der står og tuder over hans død for et år siden!

Det skal nok med tiden udvikle sig til et nyt Graceland - dog er de tre timers kørsel udenfor LA måske lige i overkanten, hvis det skal blive den helt store turistmagnet.

Her i Solvang har jeg været så heldig at få kontakt til en amerikansk radio-studievært, som jeg har fulgt på arbejdet gennem et par dage.
Spændende at se, hvordan de gør tingene herovre. Og dejligt at opleve, at USA måske nok slår os på store biler og overvægtige mennesker - men de slår os ikke på de fagretslige forhold.

Den studievært, jeg følger, tjener små 12 dollars i timen - til gengæld sender hun også syv timers radio om dagen. Og har weekendvagt hver anden weekend.
Trods alle disse timer er hun ikke fuldtids-ansat - og så behøver arbejdsgiveren ikke give hende betalt ferie!

Da hun er single-mom, er hun nødt til at have to andre jobs ved siden af værtsjobbet - så sidst hun havde ferie var i februar, hvor hun tog en selv-betalt uge sammen med børnene.
Inden da havde hun 10 dages sommerferie - i 2005!!!
For fem år siden! Og den var også selvbetalt.Hvor har vi "sejret af helved til" hjemme i DK - sammenlignet med herovre. Måske lidt for meget, nogle gange...

I LA boede vi i hjertet af et ny-moderniseret Hollywood.
Stedet var begyndt at virke "slidt", sindslidende og hjemløse prægede bybilledet - side om side med Walk Of Fame, Kodak Teatret og andre store kendte Hollywood ting!
Nu er der blevet "ryddet lidt op", bygget nyt og moderniseret for små 4 milliarder dollars!

Hollywood Beverly Hills, Rodeo Drive, etc er sjov at se, specielt alle de kendte steder fra film, etc - men der er SINDSYGT mange mennesker der. Og aldrig ro!

Heldigvis er Hollywood og Los Angeles ret nem at finde rundt i - også i en sort Ford Edge 4-hjulstrækker med 3.5 liter motor V6 fra vinteren 2010!.
Den kører sgu ikke langt literen - men i Guder, hvor er den en fryd at køre i. Godt vi har den helt indtil hjemrejsen igen.

Vi var bl.a. i Universal Studios - et drøm af en oplevelsespark.
Var med på en guidet rundtur i studierne, kørte op af Wisteria Lane, hvor de faktisk netop var ved at optage et afsnit af Desperate Housewifes, kørte en tur i den allernyeste 4D-teknik i The Simpsons Rutschebane (det vildeste jeg nogensinde har prøvet!), oplevede krigen i Waterworld, hvor et ægte naturtro fly styrter ned over hovedet på dig, blev fanget i en metrovogn nede i undergrunden i LA, mens et jordskælv smider bussen om på siden og vand og gnister fra el-kablerne sprøjter om ørene på dig, blev plaskvåde på en sejltur i Jurissac Park, hvor du tilsidst ender i et kæmpe vandfald hvor en monster-stor dinosaurer flyvende ned mod dig med munden åben og sylespidse tænder klar til at spidde dig.

Det er fantastisk godt lavet. Mesterligt, intet mindre. Legoland bliver aldrig det samme igen efter det her...

På Onsdag går turen videre mod San Francisco.

- Der er koldt deroppe, hvorfor vil I dog derop, siger de amerikanere, vi taler med.

Men de kommer også fra et sted, hvor de skal slå regnbyger og skydække op i fremmedordbogen...

I øvrigt ER amerikanerne virkelig åbne mennesker. Enormt nemme at komme i kontakt med. Enormt ægte-interesseret i dig og dit land. Og enormt snakkesaglige. Kritikerne vil selvfølgelig sige overfladiske, men tusind gange hellere det end en snot-arrogant franskmand, der knap ved, om han gider svare dig, når du beder om menukortet.

Jeg er blevet meget positiv overrasket over dette land og dets indbyggere.

Nu håber vi bare, det bliver ved de næste tre uger :-)

Solvang
Solvang - Danmark i USA!
Måske højbed i haven i år?
Bliver det mon til et hus!
Yes - Nørretoft 17 i dag!
Foredrag!
Galleri
Lidt fotos fra 16 radio-år!
Græske feriesteder & tips
USA
USA - why I Love Her!