gert eilrich

  Forside  
  DR-Syd  
 
  Foredrag
 
  Husbyggeri  
  Grækenland  
  USA  
  USA 2  
  Solvang - i lyd  
  Galleri  
  Haven  
  Kontakt  
  Arkiv  
  Webblog  
  Links  

DR-Syd

"Nyhedsjæger søges til Radio Syd".

Sådan lød overskriften på et stillingsopslag, som jeg læste i Jyllandsposten i marts måned 1994. Jeg manglede endnu tre måneder i at være færdiguddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus - men hva' pokker: Det ku' vel aldrig skade at søge jobbet!

Stillingen var tidsbegrænset til tre måneder - med mulighed for kortere forlængelse...

... jeg er her endnu!

Anette Johnsen og jeg deltes om morgenvagter i 2007 & 08.

Mange, mange år på DR-Syd er kun blevet muligt, fordi DR-Syd er en kanon-god arbejdsplads.

Bevares, vi har haft vores at slås med af nedskæringer, programlukninger, fyringer og strejker. Men intet af det har fjernet den gennemgående glæde ved at gå på arbejde.

Jeg har været så heldig at få lov til det meste. Begyndte vel egentlig nærmest ved et tilfælde som studievært på arrangements-programmet "Ugens Tilbud" i efteråret 1994. Studieværten, der plejede at have programmet, var syg - og så var der vist kun "den nye" tilbage på pinden.

Siden er det blevet til tusindvis af programmer. Blandt andet startede Jens, Ann, Tove, Jonna og jeg programmet "4t6" den 1. april 1995. Dengang var vi sjældent mindre end fem personer til at lave to timers direkte eftermiddagsradio.

Senere blev jeg ene mand om at lave tre timers direkte eftermiddagsradio...

I 1996 begyndte Torben og jeg at lave Formiddagsradio med programmer som Rute 10, P.Plads, Velkommen Til og Byttemarkedet.

Og så var der pludselig et sende-hul mellem klokken 10 og 11 en langfredag morgen - hvad putter vi i?

- Hvad med at vi musikalsk tilfredsstiller de ældre lyttere lidt, foreslog jeg - og dermed blev programmet "Eilrichs Evergreens" en realitet.

I mere end 10 år støvede jeg hver fredag de gamle lp-plader med Poul Reichhardt, Birthe Wilke og Pat Boone af. Sange, som de fleste ældre lyttere huskede ganske tydeligt - men sjældent fik at høre i radioen.

Desværre skulle P4 igennem en foryngelseskur i 2006, der betød, at programmets sound virkede for gammelt - og Eilrichs Evergreens blev nedlagt.

En kort overgang prøvede jeg kræfter med TV-mediet og lavede blandt andet et indslag til TV-avisen med billedskærer Svend Kræfting fra Højer og hans fascination af gamle kakler (fliser), som man blandt andet kan se på Kommandørgården på Rømø.

Studieværtsjobbet trak dog stadigvæk meget i mig, så gennem næsten 18 år var jeg på én eller anden måde vært på alt fra morgenradio, over formiddagsradio til Eftermiddagstjenesten på P4 sammen med Jens Kodal.

I 2012 var det hele så slut, og jeg forlod endegyldigt studiemikrofonen og kom tilbage som reporter - ofte live reporter i eftermiddagsradioen.

Jeg har dog stadigvæk fornøjelsen af sommetider at bræge lidt i æteren som vært - nu i programmet "Gerts Glæder" på DAB-kanalen P5.

Solvang
Solvang - Danmark i USA!
Måske højbed i haven i år?
Bliver det mon til et hus!
Yes - Nørretoft 17 i dag!
Foredrag!
Galleri
Lidt fotos fra 28 radio-år!
Græske feriesteder & tips
USA
USA - why I Love Her!