Gert Eilrich

  Forside  
  DR-Syd  
  Husbyggeri  
  Grækenland  
  USA  
  USA 2  
  Solvang - i lyd  
  Galleri  
  Haven  
  Kontakt  
  Arkiv  
 
  Vejen til Regnbuen
Familiebillede
Artikel 2
Artikel 3
Artikel 4
 
  Webblog  
  Links  

 

Vejen til Regnbuen

Sådan kan et fritidshjem også præsenteres - i hvert fald hvis Fritidshjemmet er Regnbuen i Løjt Kirkeby

Der var engang et æsel, som var for gammelt til at arbejde. Det fik ingenting at spise og derfor gik det hjemmefra. Det ville se, om det kunne finde Paradis. Eller måske blot en regnbue. Regnbuer så så flotte ud på himlen, så hvor der var farvestålende regnbuer, måtte der også være skønt at bo, tænkte æslet.

Det gamle æsel var noget sørgmodig, mens det gik af den støvede landevej mod evig udkig efter en regnbue. For det var en herlig sommerdag og der var overhovedet ingen tegn på regn. Og uden regn – ingen regnbue!

Med et dybt suk lagde det sig i græsset på en eng, som det kom forbi. Det var træt, men inden øjnene gled i til en middagslur, fik det øje på to fotografier, som lå i græsset.

Det gamle æsel var et klogt æsel, så det kunne læse. Det ene billede var et fotografi af en reol, hvorpå der var stablet en masse spil.

Æslet vendte billedet om, og på bagsiden stor der:

Spillerummet er et sjovt sted. Der er masser af spil, man kan spille. Jeg kan godt lide stratego og skak – og i sær når jeg kan spille med Victor. Han er god til det og det er jeg også. Victor er min ven. Rummet er stort, det er godt, så der ikke er proppet med folk op til taget og gennem skorstenen. Emil Darling Calender. 0. kl.

Nøej, tænkte æselt, der vil jeg gerne hen! Hvis der er så mange spil, som drengen her fortæller om, så har de garanteret også et spil om en regnbue! Den var lige pludselig ikke træt længere, og rejste sig så hurtigt de fire gamle ben tillod, og begyndte ingen at gå, for at lede efter en regnbue. Imens den gik læste den, hvad der stod på bagsiden af det andet billede:

Her er musikrummet. Man kan lege, danse, synge og spille i musikrummet. Jeg kan godt lide at lave teater. Nogen gange leger jeg med Sarah og de andre piger. Vi leger lidt og laver synge-teater. Vi danser til musik: Crazy Frog og MGP. Vi danser også hip-hop. Jeg har det rigtigt sjovt og er glad. Det er vigtigt, at jeg laver noget sjovt og er glad. Casper Nomani, 1. kl.

Æslet var ikke gået ret langt, før det mødte en hund, som ingen ville have, fordi den var for gammel til at gå på jagt.

Kom med mig og led efter en regnbue. Der skal vores nye hjem være, sagde æslet. Det ville hunden gerne, men knap havde de gået en kilometer, før hunden begyndte at pibe og ømme sig: Jeg har så ømme poter, kan vi ikke sætte os her i grøftekanten og hvile lidt, bad den. De nåede dog slet ikke at sættes sig, før hunden fik øje på et par billeder, der lå i grøftekanten.

Se lige her, æsel, sagde den, her er et fotografi af en fodboldbane. Måske står der noget bag på, sagde æslet. Jeg fandt et billede lige før og det havde Emil skrevet på.

Det er godt, at man kan spille fodbold mod hinanden. Man kan øve sig til turneringer mod de andre fritidshjem. Nogen gange har jeg spillet mod de voksne. De voksne er lidt bedre til at spille – det kan jeg godt lide. Malene Christensen, 1. kl.

Hold da op, sagde hunden. Se lige den bane dér, den er godt nok sej. Der vil jeg gerne hen og stå på mål. Jeg er nemlig rigtig god til at fange bolde, bjæffede den gamle hund og så meget vigtig ud. Æslet lo lidt for sig selv og læste, hvad der stod på det andet billede:

Det er godt at have nogle gode venner at lege med. Det er sjovt, når man leger med andre ting sammen med sine venner, end når man leger selv. Jeg kan godt lide puzzle-spil og at spille med yu-gi-oh kort. Jeg vil gerne til redskabsleg i hallen sammen med mine venner. Her kan vi løbe og være sammen og hygge os. Philip Kock, 1. kl.

Bare jeg kunne være med til at lege i hallen, sagde æslet og så helt drømmende ud.

Æslet og hunden gik videre og kort efter mødte de en kat, som var blevet jaget bort, fordi den ikke mere kunne fange mus.

- Kom med os. Vi leder efter en regnbue, for hvor der er regnbuer, er der samtidig meget smukt. Og netop dér, vil vi bo, sagde æslet. Det ville katten gerne, men først ville den gerne vide, om æslet kunne læse? Den havde nemlig fundet to fotografier på vejen, men desværre havde katten aldrig lært at læse, for den skulle bare fange mus. Og det behøvede den ikke kunne læse for at gøre.

Giv mig billederne, så skal jeg læse hvad der står på dem, sagde æslet.

Svømmesedler er bare gode. Det er sjovt at svømme og lege i svømmehallen. Når man skal med den store bus ind til svømmehallen i Åbenrå er der langt at gå. Men det er godt, når man skal med hjem igen, for så har de voksne noget med, som vi kan spise. Ditte Hadberg, 2. kl.

Svømmehal, råbte æslet højt, det er jo der, vi skal hen! I en svømmehal er der vand, og vi skal bruge vand for at se en regnbue. Kom, vis mig det næste billede. Det kan være, at det hjælper os med at finde frem til en regnbue, sagde det og glemte helt, at det jo var et gammelt og træt æsel.

Playstation! Jeg er vild med at spille playstation. Jeg kan spille mange af mine yndlingsspil på playstation. Det er rigtigt sjovt og jeg kan hele tiden lære nyt i spillet. Jeg plejer at spille sammen med Lasse og Flebbe og vi hjælper altid hinanden. Andreas Sørensen, 3. kl.

Den gamle kats lange og grå knurhår stod lige lodret ud i luften.

Playstation! Står der virkelig playstation? Det har jeg altid ønsket mig at få lov til at spille. Hvor ligger det her sted, hvor man kan spille playstation, hvæsede den af bare begejstring.

Jeg ved det ikke, og det er også lige meget. Vi skal jo finde en regnbue, svarede æslet, men det lød ikke alt for overbevist mere. Det ville også gerne se det sted, hvor der var så mange dejlige ting.

Til sidst nåede de tre en bondegård, hvor hanen sad på lågen og galede.

Hvorfor tager du sådan på vej, spurgte æslet? Det er fordi, jeg skal slagtes i morgen, når vi får gæster, sagde hanen.

Og netop det at blive slagtet havde den ikke ret meget lyst til, men den ville gerne med til at finde en regnbue, og så var de fire, som fulgtes ad.

Solen bagte og de fire venner traskede langsomt hen ad markvejen, da en kølig vind pludselig ramte dem. Vinden virkede dejlig afkølende, men med vinden fløj også to fotografier.

Det var dog sjovt, sagde æslet. Vi har fundet en masse billeder i dag magen til dem, der kommer flyvende der. Hane, flyv op og grib dem med næbbet.

Hanen var en yderst venlig og velopdragen hane, så den gjorde, som den fik besked på.

Mine venner Nicolai og Mikkel hænger i et af stativerne på Tarzan banen. Det er sjovt at lege på T-banen, men man må ikke røre jorden. Den der kommer hurtigst gennem banen har vundet legen. Lasse Hansen, 3. kl.

Giv straks det næste billede til æslet, gøede hunden. Tarzan bor jo i en jungle, og der regner det hele tiden. Måske står der noget om regnbuer på det næste billede, og hvordan vi finder stedet.

For hunden ville enormt gerne bo et sted, hvor der var en Tarzan bane.

Puderummet er et sted, hvor jeg rigtig godt kan lide at lege. Man kan bygge huler, tumle rundt, vælte pudetårne og slås (for sjov, altså!). Jeg leger mest med Esben, Mikkel, Patrick og Johan i puderummet. Casper Barsøe, 3. kl.

Ingen af de fire gamle dyr sagde noget, men man kunne se, at de tænkte nøjagtigt det samme: Hvor kunne det være rart at hvile sig i alle disse bløde puder. Og slås lidt med børnene samtidig. For sjov, altså!

Men selvom lysten til at finde en regnbue var stor, var benene gamle og trætte, så de måtte overnatte i udkanten af en lille skov. Æslet og hunden lagde sig under et træ, katten sprang op på en gren, og hanen satte sig i træets top. Der oppe fra så den lys længere fremme og den kunne også høre menneskestemmer.

De fire venner var ikke glade for at nærme sig et sted med mennesker, men det var som om, at lyset virkede så dejlig varm og nærmest lokkende.

De nærmere sig forsigtigt stedet og kunne høre en masse børn, der råbte og snakkede og sang og lød til at have det rigtig sjovt.

- Halløjsa, hvad er I for nogle, spurgte en lille pige, som så de fire dyr nærme sig.

Vi er et gammelt æsel, en gammel hund, en gammel hane og en gammel kat, som er på jagt efter en flot regnbue. For vi vil gerne bo i en regnbue, de ser nemlig så flotte ud, svarede æslet.

Så er i godt nok heldige, sagde pigen, for I er lige nøjagtig havnet midt i en Regnbue. Løjt Kirkebys Regnbue!

Så kunne det ellers være, at både munde og næb hang på dyrene – for helt uden at vide det, var de havnet midt i en regnbue.

Kom, sagde den lille pige. Så skal jeg vise Jer rundt i Regnbuen. Og havde dyrene tvivlet bare en lille bitte smule på, om stedet nu virkelig også var en Regnbue, blev de 100 procent overbevist, da først de så huset. For her var både spillerum, fodboldbane, yu-gi-oh kort, musikrummet, svømmelisterne, playstation, Tarzanbanen og puderummet. Her var alle de ting, som dyrene havde set på alle billederne.

Hvor var det godt, at vi endelig fandt Regnbuen, gabte æslet, da de om natten alle var gået til ro i puderummet.

Ja, svarede hunden. I morgen skal jeg stå på mål i en fodboldkamp.

Og jeg skal med over i Dråben og sy, spandt katten.

Hold nu bøtte alle sammen, galede hanen. I morgen klokken 7 åbner Regnbuen og så bliver huset fyldt med glade børn. Lad os nu få noget søvn, så vi er friske til i morgen.

De fire venner blev så glade for Regnbuen, at hvis ikke de er flyttet, ja, så bor de der faktisk endnu!

 

Solvang
Solvang - Danmark i USA!
Måske højbed i haven i år?
Bliver det mon til et hus!
Yes - Nørretoft 17 i dag!
Foredrag!
Galleri
Lidt fotos fra 16 radio-år!
Græske feriesteder & tips
USA
USA - why I Love Her!